SPRAAK|STOF

Tekst redigeren, SEO-proof maken of de conversie verbeteren

Laat je tekst redigeren door een professionele tekstschrijver. Ontdek hoe ik je help jouw (Chat GPT) tekst of SEO webteksten optimaliseren.

Ik zoek iemand die mij kan helpen met onze teksten

Redigeren

Redigeren

Nederlandse en Engelse teksten, SEO-proof maken, optimaliseren, proofreading

Heb je zelf een vlotte pen of heb je een tekst door Chat GPT laten schrijven, maar zoek je iemand die de tekst grondig doorleest op begrijpelijke taal, SEO-proof maakt of de conversie optimaliseert van je teksten? Laat je teksten redigeren door een professionele tekstschrijver.

Waarom een tekst redigeren?

Met mijn kennis over communicatie en neuromarketing weet ik hoe je goede content maakt. Een belangrijk onderdeel is de juiste informatie op de juiste plek zetten. Maar je kunt ook bepaalde woorden gebruiken en de zinsconstructie slim aanpassen, zodat je relevante content creëert die de doelgroep gerichter aanspreekt. Het resultaat van goede teksten is dat ze je doelgroep meer aanspreken, waardoor je meer conversie mag verwachten. En daar draait het vooral om bij digitale teksten. Ik help je er graag mee.

Wat houdt redigeren in?

Een redacteur doet veel meer dan alleen spelfouten controleren. Van typfouten opsporen tot teksten herschrijven; redactiewerk is de finishing touch die jouw teksten naar een hoger niveau tilt.

Controleren op fouten:

 • Taalfouten: grammatica,spelling, interpunctie
 • Stijlfouten: inconsequenties,onhandige formuleringen, jargon
 • Feitelijke onjuistheden: onjuiste informatie, verouderde data

Optimaliseren van de tekst:

 • Structuur: logische indeling, duidelijke rode draad, pakkende titels en koppen, slimme links toevoegen
 • Stijl: aansluiten bij de doelgroep, juiste toon, heldere en menselijke taal
 • Leesbaarheid: korte zinnen, moeilijke woorden vervangen of uitleggen, overbodige woorden schrappen, visuele aantrekkelijkheid (witregels)

SEO-proof maken van teksten voor vindbaarheid in zoekmachines als Google en Bing:

 • Metatags optimaliseren: meta title, meta description, keywords
 • Relevante zoekwoorden vinden de juiste zoekwoorden implementeren
 • Tekststructuur aanpassen: voor optimale vindbaarheid in Google en Bing

Teksten verbeteren:

 • Teksten herschrijven: in een andere stijl, voor een andere doelgroep, met een andere doelstelling
 • Vertalingen controleren: op fouten en inconsistentie
 • Nieuwe content creëren uit bestaande teksten: blogs, social media posts, etc.

META

Laat je Chat GPT tekst schrijven of naar het Engels vertalen? Maak er een professionele tekst van!

Gebruik je Chat GPT om je te inspireren of laat je dit platform hele teksten schrijven? Ik ben zeker niet tegen. Sterker nog, ik gebruik zelf ook kunstmatige intelligentie platformen, maar vooral als inspiratiebron en om te optimaliseren.

Wat Chat GPT produceert is qua inhoud namelijk niet 100% te vertrouwen. Ook weet je niet zeker of je concurrent precies dezelfde tekst gaat gebruiken. Bovendien zijn de teksten van Chat GPT vaak heel algemeen. Ze missen persoonlijkheid. Je wilt liever uniek menselijke content laten zien, toch? Ik kan je helpen je teksten uniek te maken.

Zoekmachine optimalisatie

Door trends, ontwikkelingen in de markt en in de wereld verandert de relevantie van webteksten. Google zoekt naar antwoorden op vragen die mensen aan de zoekmachine stellen. Het algoritme sluit steeds beter aan bij die zoektocht. Regelmatig de content van je website onder de loep nemen en updaten (conversie optimalisatie), ziet Google graag. Het beloont je met een hogere ranking. Ik kan je helpen je webteksten te optimaliseren, zodat je pagina’s betere posities (SERP) krijgen.

Maar ook social media kanalen en apps vormen zoekmachines voor veel mensen. Denk maar aan de hashtags (#) in social media posts. Hier goede content plaatsen is net zo essentieel. Vergeet die teksten niet de aandacht te geven die ze verdienen. 

Beter vindbaar en meer conversie

Er zijn diverse soorten teksten die jou als professional laten zien. Zowel offline (magazines, brochures, etc.) en online.

Sommige kwalitatieve content beantwoordt vragen van bezoekers uitstekend en zijn daarmee goed vindbaar in zoekmachines als Bing en Google. Laat daarom een zoekwoorden analyse uitvoeren, zodat je de juiste keywords gebruikt in jouw tekst. Maar dat is niet het enige om met je webteksten hogere posities te scoren in Google.

Want hoe komt het dat de bezoeker de gewenste actie niet uitvoert? Waarom converteert de tekst niet? Het kan zijn dat je niet de juiste woorden gebruikt om je doelgroep in actie te laten komen. Door je klantreis te analyseren en neuromarketing toe te passen, kun je met kleine veranderingen de conversie verhogen. Ik kan je daarbij helpen.

Proofreading of editing

Redactiewerk wordt ook wel proofreading of editing genoemd. Profiteer van mijn jarenlange ervaring als tekstschrijver en redacteur en laat je Nederlandse en Engelse teksten controleren op spelling, stijl en conversie, zodat ze aan je doelstelling voldoen. Ik neem de meta description en titel direct mee, zoek eventueel ook de juiste zoektermen en verwerk ze direct

Ik doe graag redactiewerk voor je

Kom een kop koffie met me drinken, dan bespreken we de mogelijkheden.

Bel me voor een afspraak op telefoonnummer: +31 (0)6 25401078.

Laten we een bakkie doen!

Gesprek

spraak|stof

’s Heerenwei 10
4761 VC Zevenbergen

Zwart, suiker en/of melk? Hoe drink jij je koffie? Of heb je liever thee? Laten we direct een afspraak inplannen!

Webdesign: Angèle | Ernst Opus V Design