Teksten die klanten aantrekken

 

Hier schrijf ik over onderwerpen die me opvallen. 
Altijd met een knipoog naar communicatie.

My blogs in English


Blogs over communicatie


Terug naar overzicht

17-11-2016

Inspiratie in 3-voud op een willekeurige dinsdag

Over flexibiliteit, bedrijfscultuur en zoeken naar het gemeenschappelijke belang.

Dinsdag 15 november, 2016. Een dag als vele andere doordeweekse dagen. Ontbijt klaarzetten, brood smeren en zorgen dat iedereen op tijd het huis uit is. Was in de machine, vaatwasser aan en voordat ik mijn toetsenbord aanraak nog even met een kop thee verder bladeren in de krant. Het AD in dit geval.

Mijn oog valt op het artikel ‘Flexibiliteit wordt belangrijker dan IQ’. Hierin vertelt Ralf Knegtmans over het aanpassingsvermogen waarnaar de werknemer van vandaag moet streven. Niet alleen van hoogopgeleide mensen, maar van alle niveaus. De ontwikkelingen in technologie gaan zo snel dat kennis en ervaring al snel verouderd is. Ralf stelt dat niet IQ maar AQ = aanpassingsintelligentie steeds belangrijker wordt. Als zzp’er denk ik dat dat niet alleen voor werknemers geldt.

’s Avonds bezoek ik het SLIM-event voor lokale ondernemers georganiseerd door Danielle Zeeman en Maarten Mulder van Gemeente Moerdijk in samenwerking met diverse ondernemersverenigingen. Gastspreker is Annemarie van Gaal. Ik vind haar een boeiende spreker; een goed verhaal met inspirerende voorbeelden. Zij haalt aan dat ondernemers in deze tijd moeten zoeken naar het gemeenschappelijk belang. En of dat dat nu gaat om productinnovatie, het zoeken naar nieuwe markten of samenwerken met anderen, één van haar adviezen was: “Houdt telkens je dienst of product tegen het licht en zoek naar nieuwe ingangen”.
http://annemarievangaal.nl/
https://www.moerdijk.nl/Docs/2016/Kaart-Slim-event.pdf
https://nl.linkedin.com/in/daniellezeeman/en
https://nl.linkedin.com/in/maarten-mulder-a2820815

Ook Joris Toonders van Yonego is spreker tijdens een inspiratiesessie. De geslaagde ondernemer in ROI driven internet marketing met Zevenbergse roots vertelt over hoe de cultuur in zijn bedrijf bijdraagt aan hun succes. Ook hij benadrukt dat flexibiliteit en agility, maar ook vertrouwen en vrijheid, geworteld zijn binnen hun bedrijfscultuur.

Het doet me allemaal terugdenken aan het eerste semester van mijn tweede studiejaar Communicatie aan Hogeschool Rotterdam. Met 3 medestudenten schreven we een ondernemingsplan. We besloten een bureau op te richten voor Communicatieadvies en -begeleiding bij interne veranderingsprocessen. We hadden op alle details gelet: dé quote van Darwin op de cover, een logo verzonnen en zelfs een enquête gehouden over onze bedrijfsnaam. Maar ook inhoudelijk mocht het resultaat mocht er zijn. We kregen een 10. Want een 11 paste niet in het systeem, aldus onze docent Monica Heikoop.

Uiteindelijk hebben mijn opleiding, werkervaring, de gesprekken met vrienden, collega’s en andere ondernemers, lezingen, boeken, webinars, documentaires enzovoort me geïnspireerd om dingen anders te doen, te experimenteren en toch stappen te zetten die ik anders niet had durven doen. En daarom zijn druilerige herfstachtige willekeurige dinsdagen soms ineens lichtpunten.

Ter inspiratie, voor degenen die hem niet kennen, de quote van Charles Darwin: “It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent, but the one most responsive to change”

Heb je vragen of opmerkingen over mijn blogs? Laat van je horen!Terug naar overzicht